ŠTO NAKON COUTINHA? Velika rasprodaja u Barci, s Camp Noua odlazi osam igrača

Foto: FC Barcelona

NAJVEĆA nogometna sapunica ove zime došla je kraju. Philippe Coutinho novi je igrač Barcelone. James Pierce, najutjecajniji novinar koji prati Liverpool i događanja na Anfieldu u subotu popodne objavio je vijest da Brazilac odlazi na Camp Nou za 160 milijuna eura. Istu vijest nešto kasnije prenijeli su svi engleski mediji, a nešto kasnije Barcelona je službenom objavom potvrdila transfer. Katalonci su objavili kako će Coutinho potpisati ugovor na pet i pol godina, dok će odštetna klauzula u ugovoru iznositi 400 milijuna eura.
 
Fiksni dio odštete bit će, kako se navodi, 120 milijuna eura, dok će 40 milijuna ići kroz bonuse. Coutinho je tako postao treći najskuplji nogometaš svih vremena, iza Neymara i Mbappea.
Dolazak čudesnog  Brazilca na Nou Camp velika je stvar za Barcelonu i za ambicije kluba u budućnosti, no ujedno će i označiti početak velike rasprodaje u vodećoj momčadi Primere.
 
Jednostavno, zbog poštivanja financijskog fair playa katalonski velikan morat će prodati sedam do osam igrača. Tako barem kaže Guillem Balague, stručnjak za španjolski nogomet.
 
"Barcelona neće moći trošiti ovolike svote novca u budućnosti. Zbog Coutinha morat će prodati osam nogometaša do ljeta. Siguran sam da će ih veliki broj otići", rekao je Balague, pa je naveo imena igrača koji sigurno odlaze.
 
"Javier Mascherano, Aleix Vidal, Denis Suarez, Paco Alcacer i Arda Turan će vjerojatno već u siječnju napustiti klub, dok će još neki igrači otići na ljeto'', zaključio je.
 

Pročitajte više