NBA LIGA

Što se događa sa Šarićem? Nikad nije spojio tri ovako loše utakmice

Foto: Getty Images

DARIO ŠARIĆ s dvije je vrlo loše utakmice završio 2019., a ništa bolje nije započeo ni 2020. Štoviše, nikad u NBA karijeri nije mu se dogodilo da je spojio tri tako slabe predstave.

U porazu Phoenixa od LA Lakersa 117:107 Šarić je za 14 minuta igre ubilježio četiri poena uz šut 2/3 te po jedan skok i asistenciju.

Devin Booker zabio je 32, a Kelly Oubre 26 koševa za Sunse. Lakerse su predvodili LeBron James s 31 košem, 13 skokova i 12 asistencija te Anthony Davis s 26 koševa i 11 skokova.

U posljednje tri utakmice Šarić je na prosjecima od 2,0 poena, 1,7 skokova i 1,0 asistencije i mizernih 20% šuta iz igre za 17 minuta na parketu.

Imao je Dario i u prethodne tri sezone, posebno u rookie sezoni u Philadelphiji te lani u Minnesoti, nizove od tri ili četiri utakmice na kojima ništa nije mogao pogoditi, ali barem bi mu skakački učinak bio na razini.

Što se posljednjih dana dogodilo sa Šarićem koji je, u kontekstu cijele sezone, na prosjecima od 11,0 koševa, 7,1 skoka i 2,1 asistencije?

Najveća razlika u odnosu na ostatak sezone je povratak Deandrea Aytona, prvog picka drafta 2018., koji je odradio 25 utakmica suspenzije zbog korištenja nedopuštenih sredstava. On je protiv Lakersa zabio 16 poena uz 14 skokova.

Upravo se povratak talentiranog centra poklopio sa Šarićevim padom, ali ne može se sve pripisati Aytonu jer je zbog ozljede propustio središnju od te tri utakmice, protiv Portlanda, a Šiši je i tada ostao na dva poena i dva skoka.

Šarić je najbolje funkcionirao u centarskom tandemu s Frankom Kaminskym, iako su po stilu vrlo slični tipovi igrača. Ali i on je propustio posljednje dvije utakmice zbog ozljede koljena. Njegov povratak u rotaciju mogao bi samo još dodatno zakomplicirati situaciju hrvatskog reprezentativca.

Zasad je Šarić i dalje u startnoj petorci, a trener Monty Williams Aytona u igrački ritam vraća uvodeći ga s klupe, ali znakovito je to što ga uvodi umjesto Šarića, na poziciju četvorke, dok centra Baynesa ostavlja na parketu, što može biti dobar indikator da će Šibenčanin izgubiti mjesto u petorci kad Williams konačno u nju vrati svojeg najboljeg visokog igrača.

Na Twitteru među navijačima Sunsa već neko vrijeme traje kampanja da se Šarića trejda, no dok ga se jedni samo žele riješiti, drugi bi ga voljeli vidjeti u momčadi koja će znati cijeniti takvog igrača. Phoenix to očito nije.

Pročitajte više