Što znači "CCC" na ruci najboljeg mladog tenisača svijeta?

Foto: EPA

CARLOS ALCARAZ (19) na lijevoj ruci ima istetovirana tri slova C. Marca je otkrila kako ona na španjolskom označavaju "glavu (cabeza), srce (corazon) i muda (cojones)", što je povezano sa Španjolčevim djedom Carlosom Alcarazom Lermom i njegovom životnom filozofijom, koja je sada moto drugog tenisača svijeta.

"Tri slova C su njegov moto. Ne znam što će biti s Carlosom u budućnosti s obzirom na to da je život težak, ali na pravom je putu. Iako se odmalena vidjelo da ima nešto u sebi, nismo znali da bi mogao biti tako dobar. Čak ni ja ne mogu vjerovati što ostvaruje", rekao je Alcarazov djed za Eurosport.

Najbolji mladi tenisač svijeta

Alcaraza se smatra najboljim mladim tenisačem svijeta te ga se često uspoređuje sa sunarodnjakom Rafaelom Nadalom. S 19 godina i šest mjeseci prošlu godinu završio je na prvom mjestu ATP-ove ljestvice i tako postao najmlađi u povijesti kojem je to uspjelo.

U karijeri ima devet titula, od kojih je najveće ostvarenje osvajanje prošlogodišnjeg US Opena, jednog od četiriju Grand Slam turnira. Ukupno ima 113 pobjeda i 33 poraza, a ove sezone je na fantastičnom omjeru 23-2. Sada je u četvrtfinalu ATP Masters 1000 turnira u Madridu, gdje također brani naslov.

Pročitajte više