Stradao Embiid, Leonard se još ne vraća. Ozljede uništavaju NBA doigravanje

Foto: Profimedia

NBA DOIGRAVANJE počelo je prije samo sedam dana, klubovi su odigrali po dva ili tri susreta, a već su brojne superzvijezde propustile utakmice zbog ozljeda. Kawhi Leonard, Giannis Antetokounmpo i Ja Morant nisu igrali u posljednjim okršajima svojih momčadi, sad im se pridružuje i Joel Embiid, a Leonard se neće vratiti ni za sljedeću.

LA Clippersi večeras od 21:30 po hrvatskom vremenu dočekuju Phoenix Sunse, koji su poveli 2:1 u seriji nakon pobjede u trećoj utakmici, koju je Leonard propustio zbog ozljede koljena. Jutros su Clippersi objavili da ga neće biti ni večeras, što Sunse stavlja u ulogu velikih favorita u seriji.

Još u završnici osnovnog dijela sezone Clippersi su ostali bez Paula Georgea, koji bi se mogao vratiti za sljedeću seriju, no šanse da će se momčad bez dvojice najboljih igrača dovući do tamo, posebno protiv impresivnih Sunsa, zaista su minimalne.

Povratak Giannisa i Moranta neizvjestan, ozlijedio se i Embiid

Giannis Antetokounmpo je još u prvoj utakmici serije Milwaukeeja i Miamija pao na leđa, zbog čega je propustio drugi dvoboj, a na istoj utakmici je Heatov šuter Tyler Herro slomio koščicu u šaci i izgubljen je do kraja sezone. Serija je izjednačena na 1:1, večeras se igra treća u Miamiju, a status Greek Freaka i dalje je nepoznat.

Iste je večeri nezgodno pao i superstar Memphisa Ja Morant i još se nije vratio zbog ozljede ruke. Memphis je poravnat s LA Lakersima na 1:1, treća utakmica igra se večeras u Los Angelesu, a zasad još nema potvrde hoće li Morant igrati. S druge strane, za nastup su upitni LeBron James i Anthony Davis.

Popisu ozlijeđenih superzvijezda priključio se i Philadelphijin centar Joel Embiid, koji je u trećoj utakmici serije protiv Brooklyn Netsa ozlijedio koljeno i propustit će večerašnju četvrtu. No njegovi Sixersi uvjerljivo vode 3:0 u seriji i izvjesno je da će ju preživjeti i bez najboljeg igrača.

Pročitajte više