HNL

Strahonja: Sudac nije vidio nijedan od tri penala za Hajduk. To nije dobro

Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

VAR je veliku premijeru u HNL-u imao na utakmici Varaždin - Hajduk (0:3) u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva na kojoj su zaslugom video-asistenta dosuđena tri penala za goste. Sva tri opravdano.

"Generalno, suci su radili dobro i VAR koristili točno kako treba. Glavni sudac Tihomir Pejin ipak nije smio kod prvog penala za Hajduk odmah signalizirati VAR sobi da napravi provjeru. Odluka je na kraju bila dobra. Pejin u tri situacije nije vidio penal, nego je VAR presudio. To nije dobro, ali je dobro da ipak imamo VAR", komentirao je Mario Strahonja, sudački ekspert u HTV-ovoj emisiji Stadion.

"Tri penala nije vidio... Ajme što bi bilo da u Varaždinu nismo imali VAR!" dodao je Igor Cvitanović, sukomentator i proslavljeni Dinamov golgeter.

Strahonja je podvukao: "Suci sude, VAR je samo pomoć i suci toga moraju biti svjesni. Pogrešno je signalizirati VAR sobi da nešto provjerava dok igra još traje."

Sudački stručnjak komentirao je i spornu situaciju na utakmici Slaven - Dinamo (0:2) na kojoj su domaćini u 41. minuti tražili kazneni udarac, ali ga sudac nije dosudio: 

"Mario Zebec dobro je procijenio da je Dinamov stoper Dilaver imao ruku uz tijelo, a još mu je lopta u nju bila napucana iz velike blizine."

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više