Strani mediji: Heroji Marković i Vićan Hrvatsku doveli do zlata

DA SE radi o povijesnom uspjehu hrvatske vaterpolo reprezentacije svjesni su i australski, te strani mediji koji su puni hvale za Rudićevu momčad.

Australski The Age podjeća kako je Hrvatska osvojila prvu zlatnu medalju u povijesti Svjetskih prvenstava, te da je u izrazito dramatičnom finalu pobijedila Mađarsku. Iako u tekstu stoji kako je Pavo Marković sa svoja dva pogotka u produžecima doveo Hrvatsku do zlata, pravim herojem u The Ageu smatraju našeg vratara Franu Vićana koji je branio fenomenalno.

Reuters također piše kako je Hrvatska zlatnu medalju osvojila prvi put u povijesti i to protiv Mađarska koja je dosad dva puta bila na najvišem tronu.

"Susret je bio izjednačen cijelo vrijeme. U produžetke se ušlo sa 7:7, a zatim je Pavo Marković sa dva gola doveo Hrvatsku do zlata." - piše Reuters.

Australski Sportal navodi kako su osvajanju zlata pripomogle "briljantne" obrane našeg vratara Frana Vićana koji je najzaslužniji za ulazak u produžetke.

Associated Press piše kako je Hrvatskoj pobjedu donio Pavo Markovic sa svoja dva gola u produžecima, te dodaju kako je ovo prva hrvatska medalja uopće na Svjetskim prvenstvima.

"Hrvatski navijači, potpomognuti pristranim australskim navijačima ludo su proslavili kraj utakmice, a naš izbornik Ratko Rudić svoje je stvari dao jednom službeniku FINA-e kako bi skočio u bazen i proslavio pobjedu" - piše AP koji prenosi i izjavu našeg izbornika: "Kad sam sastavljao momčad za SP imao sam na umu medalju, nno nisam želio precizirati koju. Imamo odličnu momčad i nastavit ćemo unaprjeđivati igru kako bi bili još bolji".

A.H.
Foto: AFP

Pročitajte više