Strani mediji: Ljubičić lako slomio mlaki otpor Kučere

U TRENUTKU kad je hrvatski tenisač Ivan Ljubičić u šestom gemu prvog seta oduzeo servis slovačkom veteranu Karolu Kučeri, bilo je lako predvidjeti kako će završiti prvi susret finala Davis Cupa, zajednička je ocjena stranih medija.

Agencija Reuters javlja kako je Ljubičić Hrvatskoj podario savršen početak finalnog ogleda Davis Cupa, koji se igra u Bratislavi. Cijela vojska hrvatskih navijača oduševljeno je skandirala na svaki Ljubičićev osvojeni poen, navodi se u članku Reutersa.

31-godišnji Karol Kučera pratio je trenutno 9. tenisača svijeta sve do šeste igre, kad mu je Ljubičić oduzeo servis, a nakon toga ishod meča bio je lako predvidljiv, piše agencija.

Rani break osigurao je Ljubičiću i drugi set, a krhki otpor slovačkog tenisača u potpunosti je slomio na samom početku trećeg seta, kad mu je po treći put u meču oduzeo servis, zaključuje Reuters.

BBC Sport piše kako je Ljubičić u potpunosti nadigrao Kučeru, koji se trenutno nalazi na 295. mjestu ATP liste. Hrvatski je tenisač preuzeo kontrolu nad mečom već u prvom setu, te ju nije ispustio sve do kraja, dodaje BBC.

Na službenim stranicama Davis Cupa ističe se podatak kako je Ljubičić prvi tenisač koji je ove sezone dobio deset mečeva zaredom (sedam u singlu i tri u parovima).

Pročitajte više