Streličarstvo: Predsjednik Mesić na Plitvicama

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić posjetio je u utorak Plitvice, poprište 19. Svjetskog seniorskog i 4. juniorskog prvenstva u field streličarstvu.

U hotelu Jezero Mesića su dočekali čelnici Svjetske federacije (FITA) i Alojz Mauser, predsjednik Organizacijskog odbora i Hrvatskog streličarskog saveza te Milan Jurković, župan Ličko senjske županije, Milan Čančara, načelnik općine Plitvice, te Anđelko Kružičević, ravnatelj Nacionalnog parka u ime domaćina. Odmah nakon toga vlakom su se gosti uputili na Labudovac, gdje su postavljene tri staze za natjecanja. Predsjednik Mesić s velikim zanimanjem je pratio gađanja, koja su započela kvalifikacijama, a na povratku pozdravio se je i slikao s kapetanima ekipa i hrvatskim izbornkom Cvijetislavom Zormanom, te svima poželio puno sreće i vrhunske rezultate.

"Ovo nije moj prvi susret sa streličarstvom, kojeg sam i ranije upoznao. Posebno mi je drago što se ovo Svjetsko prvenstvo odvija u prelijepom ambijentu Plitivica i ne čudi me zato što su naši gosti impresionirani i puni hvale odabira lokacije. I organizatori su napravili veliki posao, budući da je ovo vrlo složeno i zahtjevno natjecanje i prema pohvalama čelnika FITE tehnički su ga obavili savršeno", istaknuo je dobro raspoložen predsjednik Mesić napuštajući Plitvice.

Svoje obećanje dato streličarima tako je predsjednik Mesić ispunio, a mnogi turisti bili su ugodno iznenađeni vidjevši ga na stazama Plitvica.

Pročitajte više