LEGENDARNI KAPETAN DINAMA

Strijelci ovih povijesnih golova za Dinamo igraju večeras za najvećeg dinamovca

Screenshot

"DINAMOVCI ZA DINAMOVCA" naziv je spektakularne humanitarne utakmice koju članovi Dinama okupljeni u Udrugu "Dinamo to smo mi" organiziraju večeras u 20 sati u dvorani Dražena Petrovića.

Požurite po ulaznice od 18 sati na blagajni Cibone

Sav prihod od prodanih ulaznica, koje se od 18 sati mogu kupiti na blagajni dvorane, donirat će se za pomoć liječenju sina legendarnog kapetana Slavka Ištvanića. 

O kakvom je dinamovcu riječ, najbolje govore događaji iz njegovog života: oca je pokopao u 16 sati, a četiri sata kasnije kao kapetan vodio je Dinamo u finalu Kupa protiv Hajduka. Umrla mu je prerano rođena kćerkica, dan kasnije je igrao za Dinamo protiv Borca u Banjoj Luci. Slomio je dva rebra i pod nepodnošljivim bolovima igrao finale Kupa protiv Rijeke.

Ištvanić ima bolne dokaze da njegovo "Dinamo mi je značio više od obitelji" nije tek priča

To je Slavko Ištvanić, koji je za klub svog života od 1983. do 1996. odigrao više od 500 utakmica. Kada on kaže "Dinamo mi je značio sve, više od obitelji", onda se njegovim riječima vjeruje.

Ištvanićev sin boluje od cerebralne paralize. Njegov otac vodi kafić u Sesvetama i skrbi o teško bolesnom sinu. U nedavnom intervjuu za Index rekao je: "Užasno me boli što mi je Dinamo okrenuo leđa. Što se nikad nitko iz Dinama nije javio, što nitko nikad nije pitao za mog bolesnog sina."

Članovi Dinama organiziraju spektakl za teško bolesno dijete klupske legende

Ali ako je Ištvaniću leđa okrenuo Dinamo, to nipošto nisu napravili dinamovci. "Dinamo to smo mi", udruga koja okuplja članove Dinama i bori se za njima uskraćena prava, za dijete Dinamove legende organizira veliki humanitarni spektakl koji će okupiti impozantna imena iz povijesti kluba. 

Utakmicu će odigrati momčad “Dinamo 90-ih” koja je već prozvana "Slavkovi prijatelji", a njihov sastav je impozantan. U istom plavom dresu, nakon više od 20 godina, nastupit će Zvonimir Boban, Kujtim Shala, Marko Mlinarić, Vjekoslav Škrinjar, Igor Cvitanović, Dario Šimić, Primož Gliha, Andrej Panadić, Željko Adžić, Goran Vlaović, Mario Stanić i druge legende Dinama koje će voditi legendarni Zlatko Kranjčar.

Milnarić, Boban, Shala, Cvitanović, Škrinjar... Podsjetite se golova igračina koje će večeras u Ciboni opet zaigrati i napraviti dobro djelo

Svrha u koju se ova utakmica igra, kao i nabrojana imena, dovoljan su mamac da svi ljubitelji nogometa iz Zagreba nedjeljnu večer provedu u Draženovom domu, a ako se još predomišljate, ovaj video, prikladno naslovljen "Tko se ne naježi, nije dinamovac", podsjetit će vas koje su povijesne golove zabijali majstori koji večeras otresaju prašinu s dresova i tenisica kako bi učinili dobro djelo:

Njima će suparnici biti ništa manje impresivna ekipa “Nogometne ikone HNL-a”.

Suparnici su im ništa manje impresivne ikone HNL-a: Karić, Marić, Kozniku, Baturina, Mikić, Mujčin, Buljat...

Momčad je okupio Joško Jeličić, također nekadašnji Ištvanićev suigrač u Dinamu. Predvodit će je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, a igrat će Goran Jurić, Veldin Karić, Silvio Marić, Ardian Kozniku, Miroslav Bičanić, Tomo Šokota, Mate Baturina, Mihael Mikić, Edin Mujčin, Kruno Lovrek, Darko Raić Sudar, Josip Buljat i drugi.

Udruga članova GNK Dinamo Zagreb “Dinamo - to smo mi” otvorila je i poseban račun za humanitarne svrhe na koji svi zainteresirani mogu uplatiti donaciju za pomoć Slavku Ištvaniću.

Broj računa je HR5323600001502536400. Na taj račun položit će se i sav prihod od prodanih ulaznica u akciji Dinamovci za Dinamovca: Humanitarna utakmica za Slavka.

Pročitajte više