Strinić u Dnipru za četiri milijuna eura!

SINOĆ nešto prije ponoći, Hajduk je nakon Senijada Ibričića ostao bez još jednog prvotimca. Radi se o reprezentativnom beku Ivanu Striniću koji je potpisao četverogodišnji ugovor s ukrajinskim Dniprom.

Trener Dnipra, Španjolac Juande Ramos, Strinića vidi kao idealno rješenje za lijevi bok, a upravo je on najzaslužniji što je došlo do finalizacije transfera. Dnipro će Hajduku platiti 3,2 milijuna eura, dok će Striniću pripasti 800.000 eura plus godišnja plaća. Strinić se u korist Hajduka odrekao 800.000 eura, a samo kako mu na Poljudu ne bi pravili probleme prilikom transfera.

24-godišnji Strinić karijeru je započeo u Hajduku, međutim 2006. godine još kao junior pokušao je u Francuskoj, preciznije Le Mansu, međutim nije uspio. Vraća se 2007. godine u Hrvatsku i potpisuje za Hrvatski dragovoljac, odigravši vrlo dobru sezonu. Privukao je interes Dinama, ali i Hajduka, koji ga je Modrima ukrao pred nosom.

Od povratka na Poljud 2008. godine Strinić je odigrao 50-tak utakmica, zabivši četiri gola. Igrom u bijelom dresu zaradio je i poziv izbornika Bilića, a za reprezentaciju je do sada nastupio šest puta. Odlaskom Strinića Hajduk je na mjestu lijevog beka ostao samo na Goranu Jozinoviću, tako da je iz juniorske momčadi odmah povučen Petar Bašić, koji će danas krenuti s Bijelima na pripreme u Tursku.

Jučerašnji dan bio je tako pun događanja na Poljudu, ali možda ipak više nezadovoljstva generira nedolazak Ivica Križanca nego što zadovoljstvo donosi unosna prodaja Ivana Strinića. U trenucima kada se proslava stote godišnjice kluba već dobrano oskvrnula ispadanjem iz Kupa i slabim partijama u HNL-u, Hajduk je u zimskom prijelaznom roku izgubio svoja dva ponajbolja igrača.

Pročitajte više