Stručni komentator BBC-ja: Impresivno je kako se Gvardiol neprimjetno uklopio u City

Foto: EPA

JOŠKO GVARDIOL nekoliko je posljednjih utakmica odigrao na visokoj razini na poziciji lijevog beka u momčadi Manchester Cityja. Hvale ga menadžer momčadi Pep Guardiola, mediji i navijači, a posebice ističu i njegov doprinos u igri prema naprijed. Hrvatski 22-godišnji reprezentativac zabio je dva sjajna gola u posljednje dvije utakmice, Real Madridu u četvrtfinalu Lige prvaka, a onda i Lutonu u Premier ligi. Protiv engleskog rivala upisao je i asistenciju.

Pohvalama se priključio i stručni komentator BBC-ja Garth Crooks, nekadašnji igrač Stoke Cityja, Tottenhama, a kraće vrijeme i Manchester Uniteda. Uvrstio je Gvardiola u svoju idealnu momčad prošlog premierligaškog kola i istaknuo:

"Svoj prvi gol za Manchester City postigao je na Bernabeuu u četvrtfinalu Lige prvaka, a onda četiri dana kasnije zabio i Luton Townu. Oba gola bila su sjajna, s time da je veći značaj imao gol postignut u Madridu. Impresivno je kako se hrvatski reprezentativac neprimjetno uklopio u sastav Cityja i kako povećava opcije Cityja otkako je u njoj."

Gvardiol je u City stigao u ljeto prošle godine u transferu vrijednom 90 milijuna eura. Ukupno je za Pepov sastav nastupio u 34 utakmice, uz učinak od dva gola i dvije asistencije.

Pročitajte više