Stručnjak ESPN-a: Ivanušec će biti najbolje krilo Feyenoorda

Foto: Profimedia

FEYENOORD je u nedjelju na domaćem terenu pobijedio Heracles 3:0 u 25. kolu nizozemskog prvenstva. Luka Ivanušec vratio se u početni sastav Feyenoorda nakon što mu je trener Arne Slot u proteklom kolu, u derbiju s PSV-om (2:2), dao posljednjih 20-ak minuta.

Ivanušec je novu priliku u prvih 11 iskoristio tako što je u 28. minuti asistirao Yankubu Mintehu za vodeći pogodak domaćina. Krilni napadač hrvatske reprezentacije primio je loptu na 20-ak metara od suparničkog gola te je vanjskim dijelom kopačke gurnuo u kazneni prostor, gdje je ona stigla do strijelca Minteha. Snimku asistencije i pogotka pogledajte OVDJE. Preostala dva gola postigli su Santiago Gimenez u 41. i Igor Paixao u 73. minuti.

Prema Sofascoreu, Ivanušec je dobio 7.5, što je četvrta najveća ocjena u sastavu Feyenoorda. Bila mu je to treća asistencija u ovoj sezoni Eredivisie, a peta ukupno za drugoplasirani Feyenoord, u koji je ljetos stigao u Dinamo. Također, postigao je jedan gol.

Grafika: Sofascore

Perez: Uvjeren sam da će Ivanušec sljedeće sezone biti najbolje krilo Feyenoorda

Ivanušec je u 26. nastupu za Feyenoord odigrao 71 minutu, a njegovu igru komentirali su stručni komentatori nizozemskog ESPN-a Kenneth Perez i Karim El Ahmadi.

"Ivanušec je bio jako dobar protiv Heraclesa. Vidim velik potencijal u njemu, ali trener i dalje smatra kako ne radi dovoljno u fazi obrane. Nije brz igrač pa mu trebaju suigrači poput Quilindschyja Hartmana, koji će prolaziti iza njegovih leđa. To je uspijevalo u ovoj utakmici.

Ivanušecu je potrebna pomoć, ne može samo tako proći dvojicu suparnika. Trebao bi biti standardni prvotimac Feyenoorda ove i sljedeće sezone. Trudi se napraviti sve što trener od njega traži. Uvjeren sam da će sljedeće sezone biti najbolje krilo Feyenoorda", rekao je Perez, nekadašnji danski reprezentativac i bivši napadač AZ Alkmaara, Ajaxa, PSV-a i Twentea.

El Ahmadi: Ivanušecu bi odgovarala slobodnija uloga

"Mislim da je Ivanušec igrač koji ne može dati najbolje od sebe kada igra po shemi. Sviđa mi se kada uđe u sredinu pa se vrati na stranu. Smatram da bi mu odgovarala slobodnija uloga", izjavio je El Ahmadi, umirovljeni marokanski reprezentativni veznjak s iskustvom nastupanja za Twente, Feyenoord i Aston Villu.

Pročitajte više