Serie A

Suarez dobio poziv za saslušanje zbog ispita iz talijanskog jezika

Foto: EPA

URUGVAJSKI napadač Luis Suarez dobio je službeni poziv sudskih vlasti u Perugii za saslušanje putem videopoziva.

Do sada se poziv nije mogao realizirati jer je igrač Atletico Madrida nedavno prebolio koronavirus, ali sud u Perugii je uvjeren kako će ubrzo dobiti datum saslušanja.

Suarez je pitanja za ispit iz talijanskog jezika dobio unaprijed

Naime, Suarez je krajem rujna bio na pragu prelaska u Juventus, ali mu je bila potrebna talijanska putovnica jer klub više nije imao prostora za igrače izvan Europske unije.

Suarez je imao pravo na putovnicu jer mu je supruga Talijanka, ali je morao proći usmeni i pismeni ispit iz talijanskog jezika kako bi dobio državljanstvo.

Urugvajac je ispit polagao na sveučilištu u Perugii, a istragom i prisluškivanjem je utvrđeno kako su Suarezu pitanja unaprijed pripremljena. Oba dijela ispita je riješio za sat vremena, a polagao je talijanski jezik na B1 razini.

Juventus je pod istragom zbog Suarezovog testa

Juventus je na kraju odustao od transfera jer proces dobivanja putovnice traje do pola godine. Talijanski prvak je na kraju doveo Alvara Moratu na posudbu iz Atletica, a Suarez je iz Barcelone prešao upravo u Atletico.

Prije dva dana je objavljeno kako je Juventus pod istragom zbog Suarezovog testa iz talijanskog jezika zbog čega Urugvajac mora odraditi saslušanje.

Pročitajte više