HNL

Subašić i Jakobušić pred utakmicu sa Zadrom položili cvijeće na grob Hrvoja Ćustića

Foto: hajduk.hr

PREDSJEDNIK Hajduka Lukša Jakobušić i vratar Danijel Subašić su jutro uoči prijateljske utakmice Zadar - Hajduk u Murvici položili cvijeće na grob Hrvoja Ćustića koji je tragično preminuo 2008. godine. 

Nogometaš Zadra 29. ožujka 2008. na utakmici protiv Cibalije udario je glavom u betonski zid. Hitno je operiran, ali stanje mu se tri dana kasnije pogoršalo, a 3. travnja Ćustić je izgubio bitku za život.

Ćustić je rođen 21. listopada 1983. godine kao najstarije dijete u obitelji. Nogometom se kao talentirani dječak počeo baviti u NK Zadru, a kao kadet neko je vrijeme proveo u Hajduku, gdje ga je trenirao Ivan Pudar, ali brzo se vratio u matični klub.

Igrao je još samo za Zagreb

Prvi profesionalni gol bio mu je šesti, u pobjedi Zadra 7:1 nad TŠK-om 13. travnja 2002. Iz Zadra je otišao nakon ispadanja iz lige 2005. te prešao u Zagreb, u kojem je u prvoj sezoni postigao dva gola, ali u drugoj nije dobio pravu priliku uz Mandžukića i Lovreka. Nakon te sezone prešao je u Međimurje, ali poslije samo mjesec dana vratio se u Zadar, koji je ponovno zaigrao u Prvoj HNL, a pred kraj te sezone dogodila se tragedija.

Za mladu reprezentaciju Hrvatske Ćustić je igrao u generaciji s Lukom Modrićem, Eduardom Da Silvom i Vedranom Ćorlukom, dok ih je vodio Slaven Bilić, te ubilježio 10 nastupa.

U njegovu čast Stadionska ulica u Zadru preimenovana je u Ulicu Ivana Ćustića, a na ulazu u klupsku zgradu na Stanovima istaknuta je njegova velika fotografija i kopačke.

Pročitajte više