Sudac koji je poslao Švicarsku na SP konačno priznao: "Pogriješio sam"

Foto: Getty Images/Guliver Image

SJEVERNA IRSKA bila je neutješna prije dva mjeseca kad su porazom od Švicarske 0:1 u dodatnim kvalifikacijama ostali bez nastupa na Svjetskom prvenstvu. U dvije utakmice jedini gol pao je iz jedanaesterca kojim je Sjeverna Irska teško oštećena, što je još jednom izazvalo revolt nogometnih fanova i još glasniju podršku novoj video tehnologiji.

Sudac Ovidiu Hategan je u razgovoru za rumunjske medije ovih dana priznao veliku pogrešku zbog kontroverznog penala, koji je dosudio zbog igranja irskog igrača rukom u šesnaestercu iako ga je lopta pogodila u rame.

"Bio je to tužan i neugodan trenutak za mene, pogriješio sam", rekao je Hategan koji se zbog propusta nije našao na popisu 36 sudaca za SP u Rusiji.

"Nažalost, nisam među 36, ali vidjet ćemo, možda odem na SP kao video sudac. Siguran sam da je i ta moja odluka u play-offu imala utjecaja na FIFA-in odabir. Ne bježim od toga. U našem svijetu, suci su kao i golmani, svi vide njihove pogreške. Prebolio sam taj trenutak, jak sam, a obitelj je bila uz mene", rekao je sudac. 

Pročitajte više