Sudačka komisija: Bebekova intervencija iz VAR-sobe je bila neutemeljena i neispravna

Screenshot: MaxSport

SUDAČKA komisija HNS-a je iz devetog kola HNL-a izdvojila jednu spornu situaciju. Smatraju da glavni sudac Fran Jović nije pogriješio kada u prvom poluvremenu susreta Istre i Gorice (0:1) nije dosudio jedanaesterac za domaćina. 

Jović je procijenio da nakon kontakta Marija Maloče i Morisa Valinčića nema prekršaja, ali ga je Ivan Bebek iz VAR-sobe pozvao da pogleda situaciju na monitoru. Jović je i nakon gledanja snimke odlučio ostati pri svojoj odluci.

"Incident u kaznenom prostoru Gorice nije prekršaj prema Pravilima nogometne igre. Neosporni kontakt koji je branič Gorice ostvario sa suparnikom nema utjecaj na sposobnost i kretnju suparnika te se sukladno Pravilima i u duhu pravila nogometa ne smatra kažnjivom radnjom koja je dostatna za donošenje tehničke mjere. KNS HNS-a intervenciju VAR suca smatra neutemeljenom i neispravnom. Procjenu suca nakon pregleda OFR snimke i ostanak na inicijalnoj odluci (udarac iz kuta) KNS HNS-a smatra ispravnom", objavila je Sudačka komisija.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Pročitajte više