Sudar Rudićevih reprezentacija u reprizi finala Eura: Protiv Italije počinje borba za medalje

CRNA GORA je uspješno preskočena i pred našim vaterpolistima je polufinale Svjetskog prvenstva u Šangaju. Protivnik - Italija koju smo svladali u finalu Eura u Zagrebu prije godinu dana.

Hrvatsku i Italiju veže jedan čovjek - Ratko Rudić. Talijani su posljednji put Svjetsko prvenstvo osvojili davne 1994., a to tog uspjeha otišli su pod Rudićevim vodstvom. S Hrvatskom je taj uspjeh ostvario 13 godina poslije, na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu.

Talijane smo porazili u finalu Eura s uvjerljivih 7:3, no treba imati na umu da su u Zagreb tada došli s pomlađenom momčadi i bili ugodno iznenađenje turnira. S druge strane, Hrvatska je pobjedom nad Crnom Gorom izborila polufinale i put na Olimpijske igre tako da je cilj ispunjen. Borba za medalje počinje bitkom protiv Tempestija, Figliolija, Feluga, Presciutti i ostalih. Drugi polufinalni par čine Mađarska i Srbija.

Talijanski izbornik Sandro Campagna uvjeren je da se njegovi igrači mogu nositi s Hrvatima. Uostalom, pokazali su to na nedavnom polufinalu Svjetske lige u Firenzi gdje su nas porazili.

"Bit će to jako težak susret, ali smo već pokazali da se možemo nositi sa Srbijom i Hrvatskom. Vjerujemo da ćemo to i ovdje demonstrirati. Osigurali smo Olimpijske igre i ne mislimo stati. Najmlađa smo momčad i nakon Europskog prvenstva i Svjetske lige ponovo smo među prve četiri momčadi", rekao je izbornik Italije za RaiSport.

Rudić se sukobio s Porobićem

Hrvatska će protiv Italije možda ući oslabljena za Andru Bušlju kojem je u četvrtfinalu protiv Crne Gore razbijena arkada. 14 sekundi prije kraja pri rezultatu 9:6 Milan Tičić izgubio živce i laktom je udario braniča Juga. Arkada je pukla, potekla je krv i Bušlje je morao izaći iz bazena. Hrvatska bi nesportskog poteza Tičića u polufinalu mogla biti bez Bušlje koji je zaradio nekoliko šavova. Snimku možete pogledati u videu od 7:14 minuta.



Pročitajte više