Suigrači iz West Hama uvredama treniraju Roberta Greena

STRUČNO vodstvo londonskoga nogometnog kluba West Hama ohrabruje igrače da na treningu uvredama pokušaju omesti koncentraciju svom 30-godišnjem vrataru Robertu Greenu.

Prošle su subote, prilikom prijateljske utakmice koju je momčad Avrama Granta igrala protiv Ipswicha, navijači s tribina zviždali i hukali golmanu engleske reprezentacije, koji se prije nepuna dva mjeseca propisno izblamirao primivši vjerojatno najgluplji gol na cijelom Svjetskom prvenstvu, onaj izjednačujući Amerikanaca u 1-1 remiju Cappelove momčadi na samom startu Mundijala.

Da bi svog golmana psihički pripremili na neprijateljske, cinične i vulgarne reakcije s tribina, u stručnom su stožeru počeli poticati igrače da tijekom treninga pogrdnim riječima viču na svog suigrača kako bi ga omeli.

"Siguran sam da ćemo Greena dobro pripremiti kako bi što bolje podnio verbalne uvrede s tribina engleskih stadiona", rekao je nogometaš West Hama Julien Faubert.

Green, poznat kao oduševljeni posvećenik sportskoj psihologiji, zna koliko je dobra koncentracija, unatoč svim vanjskim remetećim čimbenicima poput skandiranja s tribina, važna za dobre golmanove predstave.

Pročitajte više