Sukob braće Schumacher zbog završnice u Monacu

ZA UZBUDLJIVU završnicu utrke formule 1 za VN Monaca pobrinuo se Michael Schumacher koji je na iznimno opasnom mjestu, uskim uličicama Monaca pretekao svog timskog kolegu Rubensa Barrichella, a samo nekoliko sekundi kasnije u ciljnoj ravnini zamalo se sudario sa svojim bratom Ralfom, vozačem Toyote.

Ralf Schumacher je nakon utrke rekao kako je njegov brat potpuno lud. "Prije nego je povukao taj potez, mogao je uključiti mozak. Da mi se primakao još jedan milimetar, netko od nas dvojice je mogao poginuti" – rekao je pobješnjeli Ralf nakon utrke.

Michaela nije poštedio ni timski kolega Barrichello koji smatra da Schumacher ne bi smio raditi takve stvari. Mogli smo obojica ispasti iz utrke. "Ja sigurno nikad na bih povukao takav potez" – rekao je Ferrarijev vozač.

Svjetski prvak na ove komentare ostaje hladan, ili se barem tako čini. Kaže kako bi tako postupio prema bilo kome drugome, te dok se utrkuje ni od koga ne dobiva poklone, ali ih niti ne daje.

"Žao mi je Rubensa, ali takve stvari se događaju. Vidio sam priliku, pomislio sam da mogu proći i zato sam ga napao. Shvaćam da nije presretan zbog toga, no, očito sam imao dovoljno prostora za pretjecanje" – objašnjava Michael koji je, pretekavši kolegu, utrku završio na sedmom mjestu.

Pročitajte više