Sun: Barcelona je u Newcastleu pronašla zamjenu za Busquetsa

Foto: EPA

SERGIO BUSQUETS ima 34 godine te prilazi kraju karijere. Stoga se nerijetko spominje tko će ga naslijediti u veznom redu Barcelone. The Sun piše kako je katalonski klub zainteresiran za Brunu Guimaraesa, 24-godišnjeg veznjaka Newcastlea i brazilskog reprezentativca. Podsjetimo, Guimaraes je ovog ljeta došao u Newcastle za otprilike 40 milijuna eura.

Engleski medij tvrdi kako je Barcelona zatražila vodstvo Newcastlea, koji je u vlasništvu saudijskog javnog investicijskog fonda i raspolaže s 320 milijardi funti, da započne pregovore kako bi dovela Guimaraesa. Sun ističe kako je riječ o kreativnom veznjaku za kojeg je navodno bio zainteresiran i Real Madrid nakon odlaska Casemira.

Newcastle, najbogatiji klub na svijetu, ne namjerava prodati Guimaraesa, od kojeg očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, koje počinje 18. studenog i trajat će do 20. prosinca. Međutim, upozoravaju kako treba vidjeti kakve su njegove želje. Guimaraes s Newcastleom ima ugovor do 2026. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 50 milijuna eura.

Pročitajte više