SUPERMAN REBIĆ Gol proslavio kao Messi, trofej primio ogrnut zastavom Hrvatske

Foto: Hina, Getty Images / Guliver Image

UTAKMICU karijere odigrao je Ante Rebić. Hrvatski reprezentativac zabio je dva gola Bayernu u velikoj pobjedi Eintrachta (3:1), koji je zahvaljujući njemu osvojio njemački kup prvi put nakon 30 godina. 

> ČUDO U FINALU KUPA Rebić s dva gola šokirao Bayern, Kovač slavi uspjeh karijere

> Niko Kovač u suzama nakon senzacije i prvog trofeja u trenerskoj karijeri

> KOVAČ ISPISAO POVIJEST "Sretan sam zbog osvojenog kupa, ali i tužan jer odlazim"

Bivši igrač Splita, Fiorentine, Leipziga i Verone izrastao je u junaka povijesne pobjede. Sjajni 24-godišnji Splićanin pod ugovorom je s Violom, a posudbu u klubu iz Frankfurta zaključio je nevjerojatnim nastupom srušivši jednu od najboljih momčadi Europe. 

"Veliki, čudesan uspjeh! Naravno, presretan sam zbog dva gola Bayernu, ali mi je drago što smo vratili trofej Eintrachtu poslije 30 godina čekanja. Odigrali smo sjajnu utakmicu i zasluženo pobijedili velikog protivnika. Znate, Bayern je uvijek favorit, ali smo ovog puta na kraju mi osvojili trofej i to je najvažnije", rekao je nakon susreta i službeno proglašeni igrač utakmice.

Sve je krenulo u 11. minuti berlinskog finala. Agresivni Rebić pritisnuo je Jamesa Rodrigueza i osvojio loptu, nakon čega ju je u zicer lansirao Kevin-Prince Boateng, a hrvatski napadač sa 16 metara zabio u donji lijevi kut za veliko vodstvo Eintrachta.

Bayern je izjednačio preko Roberta Lewandowskog u 53. minuti, ali Bayern nije uspio izbjeći novi ubod Rebića u 82. Danny Da Costa poslao je dugu loptu, Rebić poput tenka prošao ispred Matsa Hummelsa te matirao vratara Svena Ulreicha za senzacionalnih 2:1 i eksploziju oduševljenja na južnoj tribini, gdje je bilo more navijača Eintrachta s kojima je gol proslavio heroj večeri te poput Lionela Messija pokazao dres sa svojim prezimenom.

Njemački prvak krenuo je na sve ili ništa. Kod posljednjeg kornera na utakmici i vratar Ulreich je otišao u šesnaesterac protivnika, nakon čega se lopta odbila do Mijata Gaćinovića, a on istrčao u kontranapad te u 96. minuti u prazan gol zabio za konačnih 3:1.

Veliki trofej, prvi u karijeri, Splićanin je proslavio ogrnut hrvatskom zastavom, pod kojom će i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji sigurno biti jedan od važnijih igrača ekipe Zlatka Dalića. Njegova životna forma, bez dvojbe, mora biti iskorištena. 

Embed from Getty Images

Rebić je tako ovu sezonu završio s devet golova i tri asistencije u 28 odigranih utakmica za Eintracht, koji će na ljeto imati mogućnost otkupiti ga od Fiorentine. 

Nakon utakmice odmah su mu na društvenim mrežama čestitali bivši i sadašnji suigrači iz hrvatske reprezentacije. 

"Čestitam prijatelju", javio se Marko Livaja, novi prvak Grčke s AEK-om.

"Bravo mašino", poručio mu je vratar Monaca Danijel Subašić.

"Čestitam momak", napisao je bivši kapetan Hrvatske Darijo Srna.

"Veliki Ante Rebić", konstatirao je napadač Milana Nikola Kalinić.

S obzirom na to da je odigrao doista poput Supermana, barem nakratko ga je u njega pretvorio Ivan Klasnić. 

Pročitajte više