Šutalo je išao na Turčina, on je pao. Je li bio penal?

Screenshot: Sportklub

HRVATSKA  je u 2. kolu kvalifikacija za Euro pobijedila kod Turske 2:0 s dva gola Matea Kovačića. Prvi je postigao u 20. minuti, a drugi u sudačkoj nadoknadi. Međutim, turski igrači i izbornik za vrijeme i nakon utakmice te tamošnji mediji od sinoć su jako ljuti na švedskog suca Andreasa Ekberga i njegovog video-asistenta zbog situacije u 55. minuti. Tada je Ferdi Kadioglu nanizao par hrvatskih igrača u prodoru te ušao u  kazneni prostor. 

Na njega je startao Josip Šutalo, a Kadioglu je nakon kontakta pao. Svi Turci su poludjeli kada su vidjeli da Ekberg nije pokazao na penal, a njihov izbornik Stefan Kuntz je ogorčen širio ruke i skakao uz rub terena. Turski igrači okružili su suca i molili ga da pregleda snimku situacije.

On je na to prekinuo utakmicu i kratko se konzultirao s VAR-om, ali je ubrzo pokazao da se utakmica nastavi bez da je pogledao snimku. Turci ogorčeno tvrde da su tako zakinuti za penal te ističu da bi se golom iz njega vratili u meč, koji su bez penala koji im je uskraćen uvjerljivo izgubili.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SNIMKU SPORNE SITUACIJE

Pročitajte više