"Sutra nitko neće pričati o tome kako smo ušli u finale LP-a. Ovo je nevjerojatno"

Foto: Epa

TREĆI put u svojoj povijesti nogometaši dortmundske Borussije igrat će u finalu Lige prvaka. Nakon 1:0 u Dortmundu njemačka je momčad u uzvratnom polufinalnom ogledu istim rezultatom slavila protiv PSG-a i u Parizu.

Jedini pogodak na uzvratnom susretu postigao je Mats Hummels u 50. minuti, a Borussia (D) u finalu čeka boljeg iz drugog polufinala, u kojem se sastaju Real Madrid i Bayern, čija je prva utakmica u Münchenu završila 2:2.

Borussia (D) se treći put u povijesti plasirala u finale Lige prvaka. Prvi put je u finalu igrala 1997. godine kada je i osvojila jedini trofej. Te je godine svladala Juventus 3:1. Drugi put Borussia (D) je finale igrala 2013. godine i, kao i ove godine, tada je domaćin finala bio Wembley. Tom je prilikom Bayern s 2:1 svladao klub iz Dortmunda, a jedan od dva pogotka za Bayern postigao je nekadašnji hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić.

"Prije prve utakmice osmine finala protiv PSV-a, prvi smo put razgovarali o tome kako bi mogao izgledati put do Londona i finala. Mnogi su tada sumnjali u nas. Prošle sezone izgubili smo prvenstvo kod kuće u zadnjem kolu. Sad sam sretan jer možemo barem nešto vratiti navijačima. Rasli smo sa svakom idućom utakmicom i na kraju shvatili da možemo biti momčad koja će sve iznenaditi. San još nije gotov", nakon utakmice je za DAZN rekao trener Borussije Edin Terzić, a legenda kluba Marco Reus dodao je kako je sad nevažno što je PSG u dvije utakmice pogodio šest puta okvir vrata kad je njegova momčad na kraju ona koja je ušla u finale.

"Ovo je nešto neopisivo. Nakon više od 10 godina ponovno sam u finalu s Borussijom. Ousmane Dembele i Achraf Hakimi mučili su nas tempom i dosta smo patili. Sutra nitko neće spominjati kako smo dobili utakmicu. Sve njihove vratnice neće biti važne. Računa se samo da je Borussia Dortmund ponovno u finalu. Nitko ovo nije očekivao. To je jednostavno nevjerojatno", rekao je Reus.

Pročitajte više