Suze radosnice: Ronaldo ostvario san i srušio dva rekorda

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAJBOLJI portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo u suzama je završio svoj nastup u finalu, ali i sa suzama radosnicama dočekao pobjedu Portugala protiv Francuske u finalu EURO-a.
 
Zvijezda portugalske vrste i Real Madrida zbog ozljede koljena je zamijenjena u 25. minuti finala. Ronaldo je stradao već u osmoj minuti utakmice nakon starta Dimitrija Payeta. Izdržao je na terenu do 25. minute no tada je u suzama napustio teren. Na njegovu sreću, Portugal je i bez njega stigao do europskog naslova.
 
Portugalski majstor je na ovom prvenstvu oborio dva rekorda i izjednačio još jedan.
 
Postao je nogometaš s najviše nastupa na europskim prvenstvima (21), a postao je i prvi nogometaš koji je bio strijelac na četiri europska prvenstva. Dva je pogotka postigao na EP-u 2004., jednog 2008. godine, tri na Euru 2012. i tri u Francuskoj, odnosno ukupno devet golova.
 
 
 
S devet postignutih golova Ronaldo je dostigao Michela Platinija koji je do ovog turnira bio najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava. Platini je svih 9 golova zabio na EP-u 1984. godine, kada je predvodio Francusku do naslova prvaka.
 
 
 

Pročitajte više