Svećenik blagoslovio igrače Rijeke pred utakmicu s Hajdukom

Foto: Facebook

HAJDUK i Rijeka na Poljudu će u nedjelju od 17:30 igrati posljednji susret 20. kola SuperSport HNL-a. Riječani su pod trenerom Sergejem Jakirovićem počeli osvajati bodove i izvlačiti se s dna ljestvice. Uoči utakmice s Hajdukom svlačionicu je na Rujevici posjetio svećenik Ivan Dominik Iličić, koji je blagoslovio riječke nogometaše prije susreta u Splitu. Iličić je podijelio priču na Facebooku.

"Blagosloviti igrače i ostale dionike nekog nogometnog kluba ne znači biti protiv drugih klubova. Isus nije za jedan klub na način da bi bio protiv drugih klubova nego mislim da mu je stalo da što više igrača, djelatnika i navijača bude otvoreno njegovom blagoslovu i da kroz sport promiču, prije svega, ljudske i kršćanske vrijednosti te ostvare primjer pravog zajedništva. Molimo u tom duhu za naše sportaše, kojem god klubu pripadali, a osobito za naše drage Vatrene.

Ne zaboravimo moliti za njih kao osobe i sada kada nema svjetskog prvenstva. Kao uzor, igračima sam predstavio dominikanskog blaženika Piera Giorgia Frassatija koji je i sam bio sportaš. Volio je skijati i planinariti, a životno geslo bilo mu je Verso l’alto što znači prema vrhu, kako u sportu, planinarenju, tako i u životu. Prema vrhu, prema nebu, prema neprolaznim vrijednostima", napisao je.

Jučerasnji blagoslov u HNK Rijeka. Blagosloviti igrače i ostale dionike nekog nogometnog kluba ne znači biti protiv...

Objavljuje Ivan Dominik IličićSrijeda, 1. veljače 2023.

 

Pročitajte više