SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Šveđane poharale viroza i ozljede. Dvojica smještena u karantenu

Foto: Guliver Image/ Getty Images

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje

ŠVEĐANI baš nemaju sreće s ozljedama. Rukometaši te skandinavske zemlje imali su problema lani na Euru u Hrvatskoj, a situacija im nije bolja niti uoči početka SP-a u Danskoj i Njemačkoj.

Upitan je Kim Ekdahl du Rietz, a uz to reprezentaciju je poharala viroza te su igrači poslani u karantenu kako bi se što prije rekuperirali jer turnir počinje već 10. siječnja.

Po pitanju ozlijeđenog du Rietza Šveđani zakopčani do grla

Ekdahl du Rietz igrao je kratko protiv Rusije zbog boli u stopalu i ozljede koju je potvrdila liječnička služba Švedske. Iz reprezentacije nisu htjeli komentirati njegovo stanje, zabranili su to fizioterapeuti, ali i samom igraču.

"Ne možemo ništa komentirati jer ništa ne znamo, možda ćemo znati nešto više sutra", poručio je glasnogovornik Saveza Daniel Vandor, a nakon što je zatražena izjava fizioterapeuta, glasnogovornik je ostao čvrst i poručio: "Ni on nema što reći". Na pitanje što Kim kaže, poručio je: "Kim ne govori puno".

Jedina pozitivna vijest povratak je Jespera Nielsena

Potvrđeno je jedini da je lijevi vanjski njemačkog Löwena radio odvojeno od momčadi, a tek danas uključen je u lakši trening s ostatkom reprezentacije. No ostaje upitnik hoće li biti spreman za početak turnira.

Viroza je napala Andreasa Palicku i Hampusa Wannea koji su odmah izolirani u karantenu. Jedina pozitivna vijest za Šveđane zapravo je povratak Jespera Nielsena koji bi trebao biti uključen u trenažni proces prije početka turnira nakon što je zaliječio ozljedu prepone, barem se tako Šveđani nadaju.

Kako god, Šveđani se nadaju prolasku skupine. Glavni suparnik za prvo mjesto trebala bi im biti Mađarska, a tu su još Egipat, Argentina, Angola i Katar.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više