Švedski velikan sjajno odgovorio huliganima koji su mu napali sina

Foto: Guliver Image/Getty Images

JORDAN LARSSON, sin velikana Henrika, u odlučujućoj utakmici za opstanak u prvoj ligi, u 82. minuti postigao je gol za vodstvo Helsingborga, ali u zadnje tri minute, Halmstad je preokrenuo s dva gola i klub za koji Larsson junior igra, a senior ga trenira, poslao u drugu ligu.

Nakon utakmice, huligani koji se predstavljaju kao navijači Helsingborga, napali su 45-godišnju legendu švedskog i europskog nogometa (1992. uveo klub u prvu ligu, a od 2006. do 2009. tamo igrao pred kraj karijere)  ali on nije ustuknuo, štoviše, stao im je na crtu u borbenoj pozi sa stisnutim šakama, prije nego što su ga zaštitari udaljili s terena.
Nasilnici su zato napali njegovog 19-godišnjeg sina. Maskirani i u čoporu, okomili su se na mladog golgetera i pokušali s njega strgnuti dres, prije nego što su Larssona juniora spasili zaštitari koji su ga odvukli od divljaka.  
Njegov otac razbjesnio se kada je čuo što su huligani uradili njegovom sinu: "Nisam vidio ni znao da su napali Jordana, ali da jesam, uletio bih i potukao se za njega. Ne bi bježao od njih. Bilo ih je više, pa što onda? Dobijao sam batina u životu."
 
Navijačima koji su prijetili da će mu doći pred kuću i tamo ga napasti, poručio je: "Samo neka dođu. Tamo imamo puno pasa."

Pročitajte više