HRVATSKA - ŠVEDSKA 2:1

Izbornik Švedske: Suđenje je bilo domaćinsko, nisam to vidio u moje 52 utakmice

Foto: EPA

HRVATSKA je pobijedila Švedsku 2:1 u trećem kolu elitne skupine Lige nacija i napravila važan korak prema zadržavanju statusa u Ligi nacija.

Nakon razigranog prvog poluvremena svjetski viceprvaci su pali što je Švedska iskoristila i došla do izjednačenja. Međutim, golom Andreja Kramarića Hrvatska je došla do pobjede koja je pogodila goste. 

Naime, njihov izbornik Janne Andersson smatra kako su oštećeni u 51. minuti. Tada su tražili penal nakon prodora Dejana Kuluševskog koji je u 51. minuti probio lijevu stranu pored Darija Melnjaka.

Uslijedio je oštar prizemni centaršut po petercu na koji je reagirao Dejan Lovren. Međutim, Lovren je u padu nehotice rukom preusmjerio loptu u naručje Dominika Livakovića i Šveđani su nekoliko minuta tražili penal. Da Lovren nije dirao rukom, lopta bi došla na nogu Alexanderu Isaku koji bi s tri metra morao pogoditi u praznu mrežu.

Škotski sudac John Beaton nije se oglasio.

"Sudio je domaćinski, bilo je to puno odluka u korist Hrvatske. Mislim da to nije bilo dobro, to je jedno od najgorih sudačkih izdanja u moje 52 utakmice na klupi reprezentacije. Nikako nije bilo dobro", rekao je Andersson pa dodao:

"Svi smo skočili jer smo bili sigurni da je to penal."

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić nije htio komentirati suđenje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više