Svet: Niko Kranjčar odlazi u Crvenu Zvezdu!

VIJEST za koju je teško odrediti spada li u rubriku Sport ili Fun objavio je srpski tabloid Svet, a ista glasi: Niko Kranjčar uskoro će potpisati trogodišnji ugovor s beogradskom Crvenom Zvezdom!

Nepotpisani autor Sveta tvrdi da je novi predsjednik kluba s Marakane, Dragan Stojković Piksi, "bombastično" otpočeo svoju karijeru na mjestu glavnog čovjeka Zvezde. Naime, čelništvo Zvezde, prema "informacijama" Sveta, upravo je u pregovorima sa stanovitim Icom Popovskim, kojeg Svet naziva menadžerom Nike Kranjčara (!?), oko dovođenja Hajdukove "desetke" na Marakanu.

Iako je posve jasno da Svet u članku iznosi potpuno neprovjerene informacije ("Nikin menadžer Ico Popovski"), nepotpisani autor ne libi se iznijeti i detalje navodnog transfera, koji su još bizarniji od same vijesti.

Naime, Hajduk bi na ime odštete od Zvezde trebao dobiti 1,3 milijuna eura (manje nego što je za Kranjčara plaćeno Dinamu!) plus 30 posto od odštete koju bi Zvezda dobila pri eventualnom Nikinom odlasku u inozemstvu, na što bi, prema fantomskom dogovoru, Niko imao pravo nakon dvije godine igranja u Zvezdi.

Koliko je Svet informiran o Hajduku i općenito stanju u hrvatskom nogometu, najbolje pokazuje podatak da su sportskog direktora Hajduka Igora Štimca prozvali predsjednikom splitskog kluba, a kao "argument" za svoju nebuloznu priču Svet navodi činjenicu da je aktualni trener Hajduka Miroslav Ćiro Blažević svojevremeno "poslao" Roberta Prosinečkog iz Dinama u Crvenu Zvezdu, pa bi tako, po uvrnutoj logici srpskog tabloida, to valjda sad trebao napraviti i s Nikom Kranjčarom.

Kao konačnu "potvrdu" svoje izmišljene priče Svet tvrdi da će Hajduk prodati Niku Zvezdi zbog ogromnog duga prema svojim bivšim igračima Zvonimiru Deranji i Hrvoju Vukoviću.

Kako bi se uvjerili da je priča Sveta izmišljena "od A do Š", kontaktirali smo glasnogovornika Crvene Zvezde Milana Boškovića, koji nam je kazao kako je prije nekoliko sati bio na Marakani, gdje je razgovarao s predsjednikom Stojkovićem, koji mu nije kazao ništa o navodnom transferu.

"Nitko o tome nije prozborio ni riječ. Ako ta mogućnost i postoji, u što ja osobno sumnjam, onda je to u ovom trenutku stvar samo predsjednika Stojkovića." - kazao je Bošković u razgovoru za Index.hr.

N.B.

Pročitajte više