SVI ZNAJU DA JE OVO NJEGOV KRAJ "Tyson Fury više nikada se neće boriti"

Foto: Getty Images / Guliver image 

BRITANSKI promotor Eddie Hearn tvrdi kako je došao kraj Tysona Furyja: oduzet će mu svjetske titule i on će se u budućnosti umjesto u ringu boriti u sudnici. Hearnove izjave nastavak su misteriozne priče o revanšu Vladimira Klička i Furyja, koji je britanski borac jučer odgodio po drugi put. Meč je bio zakazan u prosincu u Manchesteru. Organizatori su izgubili strpljenje jer gube ogroman novac. Sve će to naplatiti kod Furyja, siguran je Hearn. 

28-godišnji Fury prošle godine pobijedio je ukrajinskog prvaka, a uzvrat je odgodio zbog ozljede gležnja, a potom i zbog mentalne nespremnosti. Donio je potvrdu liječničke komisije.

Velika odgovornost je na Furyjevom timu 

Hearn, kojeg citira BBC, ističe da Fury nije sposoban srediti se i odraditi revanš. Smatra da je ogroman odgovornost za taj nered na njegovom timu. "Psihički problemi su osjetljivo pitanje, ali ovo je biznis. Sigurno je da Furyja zbog svega čeka duga pravna bitka nakon koje će mu oduzeti titule, a on će objaviti da završava s boksom. Organizacije su dobile dovoljno materijala, superteška kategorija je važan dio njihovog posla, a još nisu ništa zaradili ove godine", objasnio je Hearn.

Svima je jasno da se revanš s Kličkom neće dogoditi 

U međuvremenu, Fury je upao i u aferu s dopingom, navodno je odbio testiranje i ako se to pokaže točnim, prijete mu godine suspenzije. Fury je nanizao WBA, IBF, WBO i IBO titule te postao prvi koji je srušio Klička od 2004. godine. Dva tjedna kasnije izgubio je IBF titulu od Britanca Anthonyja Joshue. Njegov tim također upire, nada se da Joshua može uskočiti sljedeći tjedan na Furyjevo mjesto. Hearn smatra da će to ipak biti teško izvedivo.

Fury u svemu stoji sam i Hearn suosjeća s njim.

 

"Kako je moguće da pobijediš Klička, a onda ovako upropastiš stvar? Njegov tim je odgovoran. Peter Fury i Mick Hennessy morali su ga zgrabiti, protresti i objasniti mu da se sabere, da je svjetski prvak i da ga čekaju milijuni. Nije li to, uostalom, uvijek želio? Svima u svijetu boksa jasno je, međutim, da se revanš Furyja i Klička neće dogoditi i da je Furyju došao kraj. Neki ljudi ne mogu izdržati pritisak i moguće je da on vjeruje da više nikada ne može biti svjetski prvak", zaključio je Hearn.

Pročitajte više