Švicarci: Crvenoj zvezdi u Beogradu slijedi osveta za incident s tenkom u Ligi prvaka

Screenshot: YouTube

CRVENA ZVEZDA i Young Boys u srijedu u 21 sat u Beogradu igraju utakmicu drugog kola skupine G Lige prvaka. Švicarski Blick objavio je kako će se njihov predstavnik pokušati "osvetiti" za događaj iz 2019. godine. Young Boys i Crvena zvezda tada su igrali u play-offu Lige prvaka. Prva utakmica odigrana u Bernu završila je 2:2, dok je uzvrat u Beogradu okončan rezultatom 1:1 te je Zvezda prošla zahvaljujući pravilu gola u gostima, koje je kasnije ukinuto.

Novinar Blicka Alain Kunz piše kako su neki igrači Crvene zvezde slavili s navijačima na tenku postavljenom pokraj beogradskog stadiona. Slavlje je bilo takvo da klupski autobus Young Boysa dugo nije mogao otići s Marakane, zbog čega su neki švicarski nogometaši i danas ljutiti, ističe Kunz.

"Izvezli su tenk na ulicu. Sada želimo osvetu"

"Izvezli su tenk na ulicu. Bilo je naporno čekati nakon ispadanja iz Lige prvaka, a htjeli smo samo ići kući. Sada želimo osvetu i tri boda", rekao je Saidy Janko, branič koji je tada igrao za Young Boyse protiv Zvezde.

S druge strane, kapetan Fabian Lustenberger primiruje situaciju: "Nema želje za osvetom, bilo je to davno. Bio sam jako razočaran što nismo prošli. No sada moramo do trećeg mjesta. Nema veze što smo ispali prije četiri godine.

"Sada imamo novu priliku odgovoriti im na terenu" 

Kunz piše i kako "skandal s tenkom nije bio jedina neprihvatljiva provokacija Srba" jer su navijači navodno novinare gađali raznim predmetima. Christoph Spycher, jedan od direktora Young Boysa, čudi se što UEFA 2019. nije sankcionirala Zvezdu te najavljuje: "Sada imamo novu priliku odgovoriti im na terenu." 

Spomenimo kako su srpski mediji tvrdili da je odbačen tenk T55 zaplijenjen u Vukovaru, no hrvatske vlasti su to demantirale. Crvena zvezda i Young Boys u prvom kolu doživjeli su 1:3 poraze od Manchester Cityja odnosno RB Leipziga.

Pročitajte više