TRANSFERI

Talijani: Buffonov poseban zahtjev Juventusu

Foto: EPA-EFE

GIANLUIGI BUFFON na korak je do povratka u Juventus nakon sezone izbivanja, sezone u kojoj je s PSG-om pokušao ostvariti najveći san karijere i osvojiti Ligu prvaka.

Nije išlo pa se 41-godišnji talijanski golman vraća u staro jato i trebao bi pristati na milijun i pol eura godišnje. Pritom, dao je svoje uvjete koje bi klub trebao ispuniti.

Talijanski mediji tvrde da je u ugovor uključena klauzula koja naređuje treneru Mauriziju Sarriju da Gigi brani u najmanje osam Serie A utakmica.

Ako se to ostvari, tada će Gigi srušiti rekord lige po broju nastupa koji drži Paolo Maldini sa 674 utakmica.

Pritom, Buffon je tražio da odigra barem dvije utakmice u Ligi prvaka. Očekuje ga status rezerve.

Poljski golman Szczesny odradio je kvalitetnu prošlu sezonu i bio jedan od najkonstantnijih Juventusovih pojedinaca, jedan je od najboljih golmana u Serie A i ni povratak Buffona ga ne može ugroziti.

"Putovanje ima jedno pravilo, nemoj se vratiti isti kao kada si i otišao", objavio je Buffon na društvenim mrežama po oproštaju od PSG-a. Time je dao jasan znak Staroj dami, a da se nešto kuha potvrdio je i igračev menadžer Silvano Martina.

"Mogao bi Juventus razmisliti o Buffonu ako Mattia Perin ode. Gigi ima 41 godinu, ali i dalje djeluje dobro. Voli igrati nogomet, dostupan je. Ako takva šansa dođe, on će to znati cijeniti. Trenutačno nema dogovora, ali vidjet ćemo. To je sad samo ideja. Čuo sam da će Gigi biti najplaćeniji u momčadi poslije Ronalda. To je glupost. Bilo bi lijepo se dogovoriti, ali trbuh mora prvo narasti da bi se rodila beba", slikovit je bio Martina.

Buffonu se, dakle, još igra. Barem i u sporednoj ulozi. Nakon sljedeće sezone trebao bi se prebaciti u direktorsku ulogu ili u dio stručnog stožera trenera Maurizija Sarrija.

Pročitajte više