Talijani: Gotovo je. Tvorac čuda iz Bologne preuzima Juventus

Foto: EPA

JUVENTUS je prije pet dana odlučio smijeniti Massimiliana Allegrija (56), a tu je vijest prvi objavio Fabrizio Romano: "Juventus i Allegri će se razići i on neće biti trener Juventusa od sljedeće sezone. Takav je plan od veljače. Juventus je odlučio smijeniti Allegrija i prvi kandidat za klupu Juventusa je Bolognin Thiago Motta."

Već se duže vrijeme špekulira da bi Motta (41) mogao biti novi trener Juventusa, a sada je to potvrdio i talijanski novinar Gianluca Di Marzio koji je objavio da će se Motta u četvrtak sastati s predsjednikom Bologne kako bi dogovorio odlazak iz kluba. Di Marzio navodi da će Motta nakon toga potpisati trogodišnji ugovor s Juventusom vrijedan pet milijuna eura po sezoni.

Tvorac čuda iz Bologne

Motta je svoju trenersku karijeru započeo 2018. godine u omladinskom pogonu PSG-a, a nakon godinu dana je preuzeo samostalno vođenje Genoe gdje je zaradio otkaz nakon samo deset utakmica na klupi. Nakon toga je od 2021. do 2022. godine vodio Speziju, a od rujna 2022. godine je na klupi Bologne. U 75 utakmica na klupi upisao je 35 pobjeda, 23 remija i 17 poraza, a njegova momčad je osvajala u prosjeku 1.71 bod po utakmici.

Bologna je prošle sezone završila na devetom mjestu Serie A, što je bio najbolji rezultat kluba od 2012. godine kada su pod vodstvom Stefana Piolija također bili deveti. No to je ništa u odnosu na ono što je Motta uspio postići ove sezone. Bologna je kolo prije kraja prvenstva na trećem mjestu i osigurala je Ligu prvaka iduće sezone. Posljednji put su bili tako dobro plasirani na ljestvici davne 1967. godine.

 

Pročitajte više