Talijani tvrde da će Barcelona srušiti svjetski rekord za jednog stopera

Foto: Getty Images

BARCELONA se priprema za obaranje svjetskog rekorda.

Prema pisanju Corriere dello Sporta, Barcelona u predstojećem zimskom prijelaznom razdoblju planira Napoliju ponuditi 100 milijuna eura za stopera Kalidoua Koulibalyja.

Kalidou Koulibaly na glasu je kao jedan od ponajboljih centralnih braniča suvremenog nogometa. Krase ga brojne odlike poput pravovremenosti, agilnosti i brzine. U Napoliju je posljednje četiri godine. U prošlosti je nastupao za Genk i Metz. Rođen je u Francuskoj, ali s obzirom na korijene nastupa za senegalsku reprezentaciju. Tržišna vrijednost procjenjuje mu se na 60 milijuna eura.

Napoli je i ljetos bio obasipan ponudama za Kalidoua Koulibalyja, no predsjednik napuljskog kluba Aurelio De Laurentiis odbio je, između ostalih, i Chelsea i Manchester United koji su pojedinačno nudili po 90 milijuna eura.

Barcelonin prioritet, osobito nakon ozljeda Samuela Umtitija i Thomasa Vermaelena, predstavlja popunjavanje deficitarne stoperske pozicije koju trenutačno pokrivaju Gerard Pique i Clément Lenglet.

Realizira li Koulibalyjev transfer, Barcelona će srušiti rekord prema pitanju odštete za stopera. Sadašnji je rekord u Liverpoolovom vlasništvu kupnjom Virgila van Dijka početkom 2018. godine za 78,8 milijuna eura.

Napoli bi se potencijalno zarađenim novcem upustio u kupovinu Jamesa Rodrigueza (Bayern München), Santiaga Ariasa (Atletico Madrid) i Krzysztofa Piateka (Genoa).

Pročitajte više