Australian Open

Teniski svijet iznenađen ritualom finalistice AO-a. "Što je ovo?!"

Foto: Profimedia

U FINALU turnira tenisačica na Australian Openu igrat će prva igračica svijeta, Australka Ashleigh Barty i 27. nositeljica, Amerikanka Danielle Collins. Za američku tenisačicu je ovo prvo izboreno finale Australian Opena, dok je Barty ranije osvajala Wimbledon i Roland Garros.

Collins, koja je u drugom kolu bila bolja od Ane Konjuh, u polufinalu je iznenadila sedmopostavljenu Igu Swiatek sa 6:4, 6:1. Dosad su Collins i Barty međusobno igrale četiri puta. Prva tri meča uzela je Australka, a Collins smanjila tu prednost u ovogodišnjem izdanju turnira u Adelaideu, kada je slavila u dva seta.

Amerikanka je publiku u Australiji iznenadila neobičnim ritualom. Između gemova ne odlazi sjediti kao ostale tenisačice, već na nogama čeka promjenu strana.

"Nikad nisam vidjela ništa slično otkad gledam tenis. Danielle ima osjećaj da je svaki prekid može izbaciti iz ritma, pa je odlučila stajati dok druge tenisačice sjede između gemova. To najbolje pokazuje kakav ima pristup turniru", rekla je bivša igračica Barbara Schett za Eurosport, dok je bivši igrač Tim Henman rekao da je iznenađen: "Nisam vidio ništa slično".

Collins se nakon plasmana našalila da čak i spava stojeći jer cijeli turnir nije sjela na mjesto predviđeno za odmor između gemova.

Pročitajte više