TENISKI SVIJET PROTESTIRA "Bacili ste bombu na Davis Cup i prodali njegovu dušu"

Foto: Getty Images / Guliver Image

PROMJENA Davis Cupa koji će postati jednotjedno natjecanje i igrat će se krajem studenog svake godine uzbudila je teniski svijet. Odluka Međunarodnog teniskog saveza (ITF) podijelila je javnost, a većina se ne slaže s promjenama natjecanja koje je Hrvatska osvojila 2005. godine. 

"Bacili su bombu na tenis", poručio je bivši australski tenisač Todd Woodbridge, a njegovo mišljenje dijeli i Yannick Noah...

"Ovo je kraj, kako tužno. Prodali su dušu turnira, oprostite gospodine Davis", napisao je na Twitteru. 

Mnogi teniski savezi ne mire se s promjenom Davis cupa pa je tako predsjednik belgijskog Andre Stein najavio glas protiv...

"Naši navijači više neće moći uživo gledati najbolje belgijske igrače. Iznenadilo me sve ovo. Glasat ćemo protiv i vjerujem kako će to učiniti još puno drugih saveza”, rekao je.
S druge strane, Amerikanac Mardy Fish vjeruje kako je ovo dobar potez ITF-a...
 
“Ovo je sve došlo prekasno. Sada samo da se održava svake druge godine i to je to”, a odgovorio je Paul-Henriju Mathieuu. 
Ako prođe plan ITF-a, na istom mjestu u jednom tjednu igralo bi 18 najboljih muških reprezentacija koje bi krenule iz skupina, nakon čega bi uslijedila nokaut faza do kraja. Igrala bi se dva pojedinačna meča i jedan meč parova u dva osvojena seta. 

Pročitajte više