TEŠKO DJETINJSTVO MANCHESTEROVE DEVETKE "Bili smo izbačeni iz stana, spavali smo na podu"

Foto: Gerry Images

NEKOĆ je bio siromah, a danas je bogataš. Nekoć je spavao na podu, a danas u voznom parku posjeduje nekoliko najluksuznijih automobila današnjice. Romelu Lukaku (24) britanskom tabloidu The Sunu otkrio je dio svojeg proživljenog djetinjstva tijekom kojeg je razmišljao jedino kako preživjeti. 
 
Bijeda obitelj Lukaku započela je kada je Romeluov otac Roger fizički napao jednu ženu zbog čega mu je pravosuđe odredilo 15 mjeseci zatvora. Osim što je bio glava obitelji, bio je profesionalni nogometaš te je bio prisiljen prekinuti igračku karijeru.
 
Unatoč teškoj bolesti, Romeluova majka Adolphina bila je zaposlena kao čistačica. Nekada napadač Anderlechta, Chelseaja, West Bromwicha i Evertona, a danas Manchester Uniteda, priznao je kako ga je prošlost karakterno obilježila.
 
"Kada je moj otac prestao igrati nogomet, pali smo u rupu. Nismo imali novca, a ljudi su nas ostavili i morali smo se sami izvući. Sve se promijenilo u dva mjeseca. Imao sam pet ili šest godina, a moj otac se umirovio. Svega se dobro sjećam. Nismo imali struje, a kamoli televiziju. Onda smo bili izbačeni iz stana te smo se preselili u Antwerp. Na početku nismo imali ni zastore na prozorima. Spavali smo na podu. Cijela obitelj. Morao sam prestati trenirati nogomet jer me otac više nije mogao voziti na treninge. Moja majka bila je dijabetičarka i njezino zdravstveno stanje nije bilo dobro. Bila je u bolnici. Tada sam živio s tetom sve dok se moja majka nije vratila kući", prisjetio se Romelu Lukaku i istaknuo kako je upravo tada spoznao istinsku vrijednost majčinske ljubavi.
 
"Dala je sve od sebe za nas. Unatoč bolesti, neprestano je radila. Brat Jordan i ja autobusom smo putovali na treninge, a nakon njih bismo otišli do majke u Antwerp. Uvijek smo joj pomagali kada bismo došli. Na svoj šesti rođendan rekao sam joj da ću igrati za Anderlecht kako bih joj novčano mogao pomoći", sjetio se tadašnjeg obećanja koje je naposljetku sproveo u djelo...

Pročitajte više