Težak udarac za Liverpool i Spurse. Drama na vrhu, a njima odlaze najbolji igrači

Foto: EPA-EFE

NEOČEKIVANI poraz Arsenala od West Hama (2:0) ostavio je Liverpool na vrhu Premier lige s dva boda prednosti. Manchester City ima pet bodova manje, ali i utakmicu manje i, kako stvari stoje, borba za naslov prvaka u Engleskoj mogla bi trajati do zadnjih kola.

Liverpool u zadnje vrijeme igra jako dobro, ima samo jedan poraz, a u ponedjeljak dočekuje Newcastle na Anfieldu. No, to će biti zadnja utakmica u kojoj će u sastavu u sljedećih mjesec dana biti Mohamed Salah. Egipćanin se priključuje egipatskoj reprezentaciji na Afričkom kupu nacija, koji se igra od 13. siječnja do 11 veljače. Egipat je jedan od favorita za naslov prvaka i moguće je da će daleko dogurati, pa će Klopp bez najboljeg igrača biti šest, a možda i sedam utakmica.

Dok Salah bude na Kupu nacija, Liverpool će igrati u FA kupu, Liga kupu i Premier ligi, a u razmaku od pet dana čekaju ga dvije teške utakmice, protiv Chelseaja (31. siječnja) i Arsenala (4. veljače).

Spursi bez Sona

U istim problemima je i Ange Postecoglou, čiji Tottenham dosta dobro stoji na tablici i mogao bi igrati važnu ulogu u borbi za naslov prvaka. Spursi ostaju bez Heung-mina Sona, koji se iza nove godine pridružuje reprezentaciji Južne Koreje.

Korejci od 12. siječnja do 10. veljače igraju na azijskom AFC kupu, također su među favoritima i mogli bi daleko dogurati. Tottenham u tom razdoblju, od težih utakmica, ima gostovanje kod Manchester Uniteda i utakmicu kod kuće protiv Brightona. Morat će se snaći bez Sona, koji je ove sezone u 19 prvenstvenih utakmica upisao 11 golova i pet asistencija.

Pročitajte više