lige petice

Thierry Henry izabrao pet najboljih svih vremena i iznenadio jednim imenom

Foto: Guliver Image/Getty Images

LEGENDARNI Thierry Henry je gostovao u emisiji koju je vodio bivši stoper Liverpoola Jamie Carragher.

Proslavljeni francuski napadač govorio je o raznim nogometnim temama, ali je na kraju dobio zadatak da izabere pet najboljih igrača svih vremena.

"Izabrao bih samo legende jer je jako teško napraviti momčad od igrača koji su igrali tijekom moje karijere", rekao je Henry pa je nabrojao:

"Diego Maradona, Pele, Johann Cruyff, Franz Beckenbauer i Michael Laudrup."

Uslijedilo je pitanje otkud Laudrup na tom popisu, na što je Henry rekao da je Danac jedan od najpodcjenjenijih igrača i da je po njegovom mišljenju ponajbolja desetka svih vremena.

Mihael Laudrup je imao sjajnu, veličanstvenu karijeru. Kao jedan od pionira sredinom 80-ih došao je u Serie A koja će sljedećih godina preuzeti primat najjače lige na svijetu. Igrao je u Laziju, Juventusu, a kao jedan od rijetkih nogometaša bio je član i Reala i Barce. Iniesta i Javier Clemente ga drže najboljim nogometašem svih vremena. Romario, Stoičkov i Raul tvrde da je Mihael najbolji igrač s kojim su ikad igrali, a brojni ga stručnjaci uspoređuju s Peleom, Maradonom i Cruyffom. U svakom klubu u kojem je igrao bio je čudesan i zasluženo ga se smatra najboljim igračem Skandinavije svih vremena.

Pročitajte više