ATP

Tie-break kakav se ne pamti. Američki tenisači srušili Ivaniševićev rekord

Foto: Profimedia

AMERIČKI tenisači Reilly Opelka i John Isner, divovi od 211 i 208 cm, postavili su novi rekord odigravši najduži tie-break na ATP Touru od 1990., u kojem je tek 46. poen donio pobjedu Opelki 7:6(7), 7:6(22) i plasman u finale turnira u Dallasu u kojem će se za naslov boriti protiv sunarodnjaka Jensona Brooksbyja.

Prijašnji rekord po broju odigranih poena u tie-breaku iznosio je 38, a postavljen je čak sedam puta. U dva navrata je na terenu bio Goran Ivanišević i oba puta su mu ti tie-breakovi donosili pobjedu: 1993. u prvom kolu US Opena protiv Kanađanina Daniela Nestora i 1997. u polufinalu turnira u londonskom Queen's Clubu protiv Britanca Grega Rusedskog.

"Dobar meč za rekord"

Opelka je na putu do pobjede odservirao 39 asova, 18 više od 36-godišnjeg veterana Isnera, a iskoristio je svoju osmu meč-loptu.

"Izgubio sam pojam o rezultatu. U jednom trenutku sam samo shvatio da je 21:21. Nikad nisam vidio nešto takvo, ali jednog dana se moralo dogoditi, a ovo je bio dobar meč za to", izjavio je 24-godišnji Opelka.

S obzirom na kvalitetu servisa obojice tenisača, ne čudi što nije bilo prilika za break ni na jednoj strani. Isner je u tie-breaku prvog seta propustio jednu set-loptu (7:6), a u drugom setu čak njih deset od kojih je jednu imao sa servisom (9:8).

Isner nije pobijedio u lovu na drugi rekord

Za razliku od rekordnog meča u Wimbledonu 2010. protiv Francuza Nicolasa Mahuta, iz kojeg je izašao kao pobjednik nakon tri dana i ukupno 11 sati i pet minuta igre, Isner je protiv Opelke ostao bez pobjede i prilike da zaigra u svom 30. finalu na ATP turnirima.

Opelka će u svom četvrtom finalu tražiti put prema trećem naslovu, a suparnik će mu biti Jenson Brooksby koji je u drugom polufinalu svladao Marcosa Girona sa 6:4, 6:7(4), 7:6(5), a potom izjavio da svog sljedećeg suparnika voli gledati, ali mrzi igrati protiv njega.

Pročitajte više