Tko je bolji - Dinamo ili Hajduk? 350 tisuća čitatelja Marce odlučilo

Screenshot: Marca

MARCA je najčitaniji španjolski list općenito i jedan od najčitanijih sportskih dnevnika na svijetu. Višemilijunsku publiku na službenoj stranici pozvala je da glasa u zanimljivom izboru.

"Koji je klub najbolji u svakoj državi? Može biti samo jedan."

Postavila je pitanje i objasnila jednostavne propozicije natjecanja. Jer za neke države koje imaju više u svijetu prepoznatljivih nogometnih klubova ponudila je više od dva kluba.

Hrvatima će biti interesantno da je u ponudi bila i Hrvatska, odnosno Dinamo i Hajduk, ali još je zanimljivije kako je ponuda posjetiteljima Marcine stranice da odaberu najveći hrvatski klub motivirala čitatelje slavnog lista na visoku izlaznost. 

Preko 350 tisuća čitatelja glasalo je u ovom izboru u trenutku pisanja ovog teksta. 

Njih čak 87 posto smatra da je Dinamo veći klub od Hajduka. Glasati možete ovdje

Izbor za najveći klub u Hrvatskoj intrigira posjetitelje Marce više nego, primjerice, odabir pobjednika meksičkog derbija između Americe i Chivasa, u kojem je glasalo 290 tisuća posjetitelja ili srpskog "večitog" između Zvezde i Partizana, koji je privukao 260 tisuća glasača.

Ali najbolji pokazatelj koliko je derbi Dinama i Hajduka prestižan i poznat u internacionalnim krugovima je i to što je dvoboj najvećih hrvatskih klubova povukao više glasova nego glasoviti i planetarno slavni superderbiji:

Trostruka bitka turskih velikana Galatasaraya, Fenerbahčea i Bešiktaša (338 tisuća) te Old Firm između Celtica i Rangersa, u kojem je glasalo gotovo 100 tisuća manje posjetitelja nego u dvoboju Hajduka i Dinama. 

Pročitajte više