TKO JE BUCO U LOŽI SA SRNOM? Ikonu HNL-a voljeli bi opet vidjeti na pašnjacima naše lige

Screenshot

SEDAM GODINA igrao je i zabijao u Prvoj i Drugoj HNL. U Dinamu su mu proricali veliku karijeru nasljednika Jerkovića, Cerina, Šukera. Ali na kraju je napravio turneju po Sloveniji, Norveškoj, Izraelu, Bugarskoj, Grčkoj i Slovačkoj.

Prešao je 35 i trenutno je bez kluba, ali njegov veliki, nerazdvojni i slavni prijatelj, s kojim je prošao baš sve mlade selekcije reprezentacije, priuštio mu je kraljevski tretman na ključnoj utakmici kvalifikacija za SP, Ukrajina - Hrvatska 0:2.
 
Darijo Srna u Ukrajini ima status "poluboga", pa je tako veliki dvoboj njegove druge i prve domovine za ostanak u trci za SP gledao iz predsjedničkog boksa Olimpijskog stadiona u Kijevu.
 
Kamera ga je više puta prikazala kako se u raskošnom okružju graviranih svijećnjaka, kristalnih čaša i posluge u bijelim rukavicama živcira i slavi zbog promašaja i golova Hrvatske.
 
Među brojnom Srninom svitom u loži primijetili smo poznato lice o kojem već odavno nismo čuli ništa, niti smo znali gdje je. 
Dario Zahora nabacio je "koje kilo viška", ali svejedno smo ga odmah prepoznali i sjetili se vremena kada je za Dinamo igrao Ligu za prvaka i onu "za bedaka". Kada je tulumario s Playboyevim zečicama, primao raskošne darove od Zdravka Mamića i packe od Ilije Lončarevića.
 
Legenda HNL-a iz prvog desetljeća ovog milenija nakon toga se potucala od norveškog sjevera do palestinskih pustinja, dok je njegov prijatelj Srna stvorio svjetski respektabilnu karijeru.
 
Međutim, slavni kapetan Hrvatske i ukrajinski velikan nije zaboravio imenjaka i iz medijskog zaborava ga je izvukao na utakmici Ukrajine i Hrvatske. Tijekom koje smo Zahoru vidjeli na televiziji više puta nego u vrijeme najveće slave. 
 
Drago Ćosić nijednom ga nije spomenuo, možda ga nije ni primijetio, ali svakom istinskom fanu HNL-a zaigralo je srce kada bi kamera ulovila Darija Zahoru.

Pročitajte više