KORONAVIRUS U SPORTU

"Tko je igračima Juventusa dozvolio da napuste Italiju dok traje karantena?"

Screenshot: Twitter

GONZALO HIGUAIN i Rodrigo Bentancur napustili su Juventus u jeku krize oko koronavirusa, a mnogi su taj odlazak okarakterizirali kao bijeg iz Juventusa.

Konkretno, Higuain se vratio u Argentinu jer mu je majka bolesna i u teškom je stanju, prenosi CNN Radio Argentina. Međutim, nije poznato je li njegova majka zaražena koronavirusom ili ima zdravstvenih problema od ranije. 

Higuain i Bentancur privatnim su letom iz Torina odletjeli u svoje domovine, gdje će provesti neko vrijeme jer se nogomet u Europi vrlo vjerojatno neće igrati do početka svibnja. Ipak, sada se postavlja pitanje tko im je to dozvolio.

"Situacija me baš zbunjuje. Karantena traje 14 dana, a njih dvojica su očito otišli svojevoljno", rekao je Rinaldo Romanelli za Corriere dello Sport pa dodao:

"Vojno osoblje i neki zdravstveni radnici imaju pravo na taj način napustiti zemlju, ali ne i nogometaši. Želim znati tko im je dozvolio da napuste Italiju. Nema zakona koji kaže da netko smije napustiti karantenu, a kamoli državu. Nadam se da je ovo netko pažljivo planirao i promislio jer bi posljedice mogle biti ozbiljne", zaključio je Romanelli.


 

Pročitajte više