NFL

Tom Brady potpisuje jednodnevni ugovor da bi ispunio san?

Foto: Profimedia

UMIROVIO se Tom Brady (44), po mnogima najbolji igrač američkog nogometa svih vremena. Legendarni quarterback umirovio se kao igrač Tampa Bay Buccaneersa, s kojima je prošle godine osvojio svoj sedmi Super Bowl naslov. Prvih šest osvojio je s New England Patriotsima, u kojima je proveo 20 sezona. Pet puta je bio proglašen najkorisnijim igračem Super Bowla, a on sam ima više NFL naslova od bilo kojeg kluba.

"Teško mi je ovo napisati, no evo: Neću se više natjecateljski obvezati. Uživao sam u svojoj NFL karijeri i sad je vrijeme da fokusiram svoje vrijeme i energiju na druge stvari koje traže moju pozornost", poručio je Brady.

Karijeru je počeo 2000. godine kao 199. izbor drafta. Prvih 20 sezona odradio je u Patriotsima, a posljednje dvije u Buccaneersima. Američki mediji javljaju da se Brady, koji u priopćenju nije nijednom spomenuo Patriotse, ipak želi karijeru završiti kao igrač te momčadi.

Danas bi trebao potpisati jednodnevni ugovor s Patriotsima i onda se službeno umiroviti. Pritom će održati i oproštajni govor. "To je oduvijek bio njegov plan", objavio je Bobby Thompson, novinar koji prati Buccaneerse.

Pročitajte više