Tomašević: Stigao je prijedlog da se novi stadion nazove po Ćiri

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

GRADONAČELNIK Zagreba Tomislav Tomašević prije dva dana je gostujući u emisiji U mreži politike na MrežiTV rekao da prima prijetnje smrću. Tomašević je govorio o aktualnim gradskim problemima, a pred kraj emisije dotaknuo se i slučaja oglašavanja na ZET-ovim vozilima. Osim toga, osvrnuo se Tomašević na ideju da se novi stadion u Zagrebu nazove po nedavno preminulom Miroslavu Ćiri Blaževiću.

"Mislim da je velik doprinos Miroslav Ćiro Blažević dao za hrvatski i zagrebački nogomet i sport, no procedura za imenovanja je složena. Treba prvo ime dodati u Fond imena, zatim naći ulicu i mjesto koje je prikladno, a i obitelj se mora složiti s time. Nekoliko inicijativa je već najavljeno pa ćemo unutar Gradske skupštine razgovarati o tome s koalicijskim partnerima", rekao je Tomašević pa dodao:

"Stigao je prijedlog da se stadion nazove po Ćiri. Kao što znate, pitanje stadiona je takvo da ga prvo treba izgraditi, odnosno srušiti postojeći i izgraditi novi. Nije čest slučaj da nekoga toliko ljudi poštuje i voli. I političari i oni koji nisu, i lijevi i desni..."

Pročitajte više