Tomislav Bušić: Odlazim u Ligu prvaka, a kritičari neka i dalje kritiziraju

NA MALA vrata, dok Hajduk priprema svu silu velikih dolazaka (Rapaić, Kovač, Leko, Tudor, Cernat), jedan od samo tri napadača odlazi u Dinamo Kijev.

Mogu brojni Bušićevi kritičari osporavati njegov trud i umješnost, ali je nepobitna činjenica da igrač, koji je u dvije sezone zabio 30-ak golova, (iako je mnogo češće ulazio s klupe nego igrao od početka), odlazi u klub s imenom i prezimenom, koji je preplaćen na Ligu prvaka, a upravo je proslavio i duplu ukrajinsku krunu.

Iako Bušić potpisuje novi trogodišnji ugovor s Hajdukom, a Kijev odlazi na posudbu, u zamjenu za Florina Cernata i pravo prvokupa ukrajinskom klubu, čini se da je Bušić čvrsto naumio ne plesati samo jedno ljeto u ukrajinskoj stepi:

"Tako je, sve ću napraviti da natjeram Dinamo da otkupi moj ugovor nakon isteka jednogodišnje posudbe. Želio sam da odmah sad ostvarimo "puni" transfer, ali je Hajdukova želja bila da rastanak ipak zasad ne bude konačan", komentirao je Bušić za Index.

"Dinamo me prati već tri mjeseca, tako da to nije vijest od jučer, samo su to držali u tajnosti. Gledali su me i na Hajdukovim utakmicama, kao i na mečevima mlade reprezentacije (u čijem dresu također redovno zabija), a kako je u međuvremenu iskrsnuo Cernat, pojavila se mogućnost zamjene", objašnjava epilog po kojem će Rumunj i Imoćanin zamijeniti splitska i kijevska boravišta.

"Cernat sigurno dolazi u Hajduk"

Poznavajući miniranja već gotovih transfera, kao i činjenicu da je njegov odlazak samo dio pogodbe, boji li se da bi transfer mogao propasti: "Ne, to ne dolazi u obzir. Cernat sigurno dolazi u Hajduk i to je gotov posao".

"Pričao sam sa trenerom Anatolijem Demjanenkom i 26. lipnja se moram pojaviti u Kijevu. On mi je zajamčio da imam jednaku šansu kao i ostali probiti se do prve momčadi i da je sve na meni i na tome koliko ću se dokazati.", otkriva Bušić, kojem će konkurencija u napadu biti Sergej Rebrov, Brazilac Kleber, Senegalac Demba Toure, Maksim Šatskih i Artem Milevski

Sablić nahvalio Kijev, slijede dvoboji sa Srnom

"Goran Sablić mi je rekao sve najbolje o Ukrajini i gradu, kako  je Kijev prekrasan, među top 15 gradova u Europi. Nisam se ni trenutka dvoumio kada je ponuda stigla i bio sam presretan što me žele. Dinamo je velik klub i sve ću napraviti da se moj boravak u Kijevu odulji.", sretan je mladi napadač.

Poznato je da Bušića dobar dio splitske publike nikada nije uspio provariti, a on kritičarima sada, "iznimno zadovoljan" uvjetima koje je dogovorio, poručuje kroz smijeh: "Samo neka oni nastave kritizirati, to me uopće ne dira"

Sada će i izbornik Bilić imati još jednog kandidata više na velikoj pozornici: "Jedan od glavnih motiva kada sam se odlučivao na ovaj odlazak je bilo lakše dokazivanje izborniku Biliću, a što se mene osobno tiče, gdje bih mogao imati većeg motiva nego u Ligi prvaka".

Bušiću smo poželjeli sretan put kod gazde Surkisa, a Hajduk u "hvatanje Dinama" i "europski iskorak", kreće sa tek dva napadača; Kalinićem i Rukavinom, koji su također ne meti Ukrajinaca.

Z.A.

Foto: V.G.

Pročitajte više