Hrvatski treneri

Tomislav Ivković preuzeo Željezničar

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

TOMISLAV IVKOVIĆ novi je trener FK Željezničara, objavio je sarajevski klub na svojim stranicama. 

Ivković preuzima Željezničar nakon što je ranije ove godine podnio ostavku u zaprešićkom Interu, a ranije je vodio Međimurje, Lokomotivu, Al-Faisaly, Slaven Belupo i Rudeš. Pomoćnik u Sarajevu će mu biti Šibenčanin Armando Marenzi.

Iza Željezničara je loša sezona u kojoj je u Premijer ligi završio tek na sedmom mjestu.

Ivković je za Index prokomentirao novi angažman.

"Do kontakta je došlo iznenada, prvo preko jednog prijatelja, a zatim me u ponedjeljak kontaktirala i nova Uprava Željezničara. Čuli smo međusobna razmišljanja i poklopila su se jedno s drugim. Kreće se od nule, Željezničar je u situaciji da se mora konsolidirati i kao klub i kao ekipa, što je vrlo težak posao", započeo je Ivković pa kroz smijeh dodao:

"Da nije tako, ne bih ja ni došao. Meni samo kosti padaju, nema previše mesa."

Govorio je i o očekivanjima u novom klubu.

"Željo je kult, institucija i klub mog trenerskog idola Ivice Osima s kojim sam prijateljski povezan već godinama. Imamo poseban odnos. Ja sam trener koji voli stvarati i graditi igru pa me zadovoljava kad mladim igračima omogućim da napreduju, a to traže i u Želji. Moramo napraviti bolju omladinsku školu i promovirati mlade igrače, bez njih se ne može napraviti ozbiljan klub.

Ovo mi je bio prvi put da su četiri čovjeka iz Upravnog odbora razgovarala sa mnom. Osjetio sam da su ozbiljni i da žele napraviti nešto dobro, a u to se želim uvjeravati iz dana u dan kad dođem u Sarajevo i kad se bolje upoznamo. Očekuje nas vrlo zahtijevan i dugotrajan proces selekcije, ali svi su rekli da je bitan projekt i da nema rezultatskog pritiska.

Prvi dio je najteži, kad tek dolaziš u klub. Moraš saslušati puno ljudi da shvatiš kakva je situacija i ja kao trener moram izvući što je najbolje i stvoriti svoju sliku jer sam ja taj koji sa svojim asistentima odlučuje."

 

Pročitajte više