Toplak: Dinamo je nestabilan. Luta i nije konkurentan za naslov

Foto: Marko Lukunic, Goran Kovacic/PIXSELL

HRVATSKI trener i stručni komentator MAXSporta Samir Toplak govorio je o Dinamu nakon što je aktualni hrvatski prvak u 22. kolu SuperSport HNL-a odigrao 2:2 s Lokomotivom, odnosno ponovno kiksao, uz dva pogotka Brune Petkovića. "Mislio sam da se Dinamo vraća na neke staze nakon Gorice, s kojom je jako dobro odigrao. Uvijek staviš upitnik koliko se pitalo protivnika i je li Gorica jednostavno imala loš dan.

Nakon ove utakmice više nisam siguran. Dinamo je nestabilan u traženju. Kada imaš nestabilnost rezultata, to se odražava na ekipu i stručni stožer. Dosta je lutanja i nema standardiziranu ekipu", izjavio je Toplak u emisiji MAXSporta o momčadi trenera Sergeja Jakirovića.

"Dinamo je nestabilan u ideji igre"

"Možemo pričati o tome da Dinamo ima širinu, ali je nestabilan u ideji igre i pokušava nekim promjenama isprovocirati rezultat za koji misle da će se dogoditi sam po sebi. Jedina svijetla točka je što je Bruno Petković zabio dva prekrasna gola i što je bio razigran.

Dinamo ne vidim u onom elementu u kojem bi oni htjeli biti kako bi bili konkurentni za prvaka. Dinamo je u igri za prvaka, ali ne nudi kontinuitet", smatra Toplak, koji je u trenerskoj karijeri vodio Cibaliju, Goricu, Zelinu, zaprešićki Inter, Varaždin, Lokomotivu i Kustošiju.

Dinamo je treći u HNL-u

Rijeka je vodeća momčad hrvatskog prvenstva s 47 bodova, dva više od Hajduka. Treći Dinamo ima 41 bod i utakmicu manje.

Pročitajte više