Toplak o Hajduku: Ovo je samo mučenje i gubljenje vremena

Foto: Željko Hladika/PIXSELL

HAJDUK je prošlu nedjelju porazom od Varaždina (0:1) na Poljudu u dvoboju 33. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige priuštio svojim navijačima još jednu gorku pilulu razočaranja. Sezona u pravom smislu je za Hajduk odavno završila, ali navijači su se nadali da klub do kraja sezone u utakmicama protiv nominalno slabijih suparnika barem neće dalje rasprodavati ugled, no to se nije dogodilo. Nakon poraza na Rujevici od Rijeke (1:0), Hajduk je na Poljudu izgubio i od Osijeka (1:2) i od Varaždina.

Iako je Hajduk dobio novog predsjednika kluba Ivana Bilića prije dva tjedna, dojam je da Bijeli još nisu povukli nikakve poteze usmjerene prema ljetu i kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Nemaju najavljenog člana Uprave za sport, nemaju stalnog trenera, a sportski direktor Mindaugas Nikoličius je najavio da odlazi na kraju sezone.

Toplak: Hajduk kaska i mora brzo reagirati

Situaciju u Hajduku komentirao je hrvatski trener Samir Toplak u emisiji MaxSporta: "Hajduk kaska i mora brzo reagirati. Kvalifikacije za Europu će doći jako brzo. Ako čekaš ljeto da počneš neke stvari raditi, proći će puno vremena. A ovo sad je samo gubitak vremena i mučenje.

Igračima je očito maksimalno pala motivacija nakon što su ispali iz utrke za naslov i ovo jednostavno ne izgleda dobro. Moraju brzo reagirati, ali ne čekati kraj prvenstva jer pauza je vrlo kratka. Moraju brzo reagirati. Novog predsjednika su brzo dobili i sad moraju napraviti sljedeće korake, ali ne čekati kraj prvenstva.

Po meni, Hajduku mora biti motiv i cilj uspješan prolazak kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Moraju pokušati ući u skupine jer sve ostalo je vrlo problematično. To mora biti cilj. Ako im nije to cilj, nego će ići opet pokušati samo stvarati momčad za napad na naslov prvaka, onda vremena očito imaju i to poštujem."

 

Pročitajte više