HNL

Toplak: Imamo šanse protiv Osijeka. Igračima sam dao zadatke za ova dva mjeseca

Foto: Screenshot/You Tube

NOGOMETAŠI Lokomotive gostuju Osijeku u nastavku hrvatskog nogometnog prvenstva, a susret je na rasporedu u petak s početkom u 18 sati.

Ovo će biti debi za Samira Toplaka na klupi Lokomotive, a on smatra da mu je trenutno vrijeme najveći neprijatelj.

"Vrijeme mi je najveći neprijatelj"

"Još mi je kaos u glavi jer imam mnogo posla u kratkom periodu. Vrijeme mi je trenutno najveći neprijatelj, ali pokušavamo ekipu prije svega psihološki podići na jedan nivo pa ćemo je onda dizati i na tehničko-taktičkom planu. Moramo biti direktni i jasni da ne bi sutra bilo još više gungule. Igrači rade dobro. Dao sam im uvjete i zadatke koje u iduća dva mjeseca moraju ispuniti i mislim da će to biti OK", kazao je Toplak.

Lokomotiva je u posljednjih osam utakmica upisala samo jednu pobjedu, a u posljednje dvije ju je porazila Istra 1961. Oba derbija začelja igrana su u razmaku od tri dana. Istra je u srijedu slavila 3:1, a u subotu s minimalnih 1:0. Sada je protivnik drugoplasirani Osijek.

"Imamo šanse"

"Osijek je veliki favorit i ekipa koja ima mnogo raznovrsnosti. Mijenjaju sustave, igrače... Mi nemamo pravo birati utakmice. Uvjeren sam da imamo šanse", smatra Toplak.

Toplak preuzima klub nakon što je ove sezone dobio otkaz u Varaždinu s kojim je prošle sezone senzacionalno izborio ostanak u ligi. Nakon otkaza u Interu, u kojem je bio pet i pol godina, Toplak je prošle sezone preuzeo Varaždin dok je klub bio zakucan za dno HNL-a i prestigao svoj Inter te mirno ostao u ligi.

Sada ga sličan posao čeka u Lokomotivi koja je posljednja u ligi s 20 bodova, a ispred nje je upravo Varaždin s utakmicom manje i 22 boda na kontu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više